Fursecuri cu cacao si ciocolata alba

de Rocsi in Prajituri, 12 Ian 2015 | 5957 vizualizari

 

Sunt o mare fana a fursecurilor si imi place sa rontai la ele tare mult. Daca ar fi dupa mine cred ca as face saptamanal, insa ai mei, mai vor ba o prajitura cu crema, ba una insiropata, si trebuie sa ii rasfatam pe fiecare in parte, macar din cand in cand. De Craciun nu eram asa sigura ca voi face fursecuri, aveam foarte multe retete in cap, insa am primit niste untura si a fost un bun motiv sa fac niste fursecuri, nu de alta, dar sa ma rasfat si eu putin ;;)

 

INGREDIENTE

  • 200 gr untura
  • 100 gr zahar pudra
  • 2 oua
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita esenta de rom
  • coaja rasa de lamaie
  • 300-350 gr faina
  • 80 gr ciocolata alba
  • 40 ml frisca lichida
  • bombonele pentru decor
Portii: 50
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri cu cacao si ciocolata alba:

Intr-un bol mixam untura cu zaharul pudra. Incorporam ouale, apoi coaja rasa de lamaie si esenta de rom. Adaugam praful de copt, cacaoa si faina in ploaie. Trebuie sa obtinem un aluat cu o consistenta usor moale ca sa iasa prin sprit.

Tapetam cu hartie de copt o tava, punem aluat intr-un sprit si formam niste ineluse, cu distanta intre ele. Le introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, cat sa se usuce putin, cam 10-15 minute.

Cand sunt gata le scoatem pe o tava pentru a se racori si punem altele la copt. Procedam asa pana este gata intreaga compozitie. Ies cam 50 de fursecuri.

Ciocolata rupta bucatele, o amestecam cu frisca lichida si o punem pe baie de aburi. Amestecam continuu pana ciocolata se topeste in totalitate.

Luam cate un fursec si il trecem cam pe jumatate prin ciocolata alba, apoi le presaram cu bombonele. Le asezam inapoi in tava pana se usuca glazura, apoi le punem intr-o cutie metalica cu capac si le dam la rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu cacao si ciocolata alba" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (42)

Rocsi 1

15.01.2015, 21:40

Multumesc mult Alina.

Rocsi 1

15.01.2015, 21:40

Multumesc Lau

Rocsi 1

15.01.2015, 21:41

Aurelia, multumesc mult.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Broscute cu nuca prajita